Vremea începe să se încălzească

Data publicării:
Deer On An Autumn Morning At Ashton Court
BRISTOL, ENGLAND - OCTOBER 12: Trees that are begining to show their autumn colours are seen in the early morning light at the Ashton Court Estate on October 12, 2015 in Bristol, England. Parts of the UK are set to have a period of settled weather once again due to a high pressure system leading to a number of fine and dry days for some. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Avem parte de una dintre cele mai reci dimineţi din această lună. În mai multe regiuni pare că s-a instalat chiar iarna, cu toate că mai sunt cel puţin încă două săptămâni până la adevărata iarnă. Veștile proaste se opresc însă aici, deoarece de la mijlocul săptămâni vremea începe să se încălzească. 

Masa de aer de origine polară, ce a adus manifestări de iarnă în ţările din centrul continentul, se va retrage treptat către mijlocul acestei săptămâni. Influenţa Mării Mediterane se va face iarăşi simţită, dar maximele nu vor mai trece de pragul de 15 grade Celsius. 

De la această dată, vremea începe să se încălzească. Doar miercuri, pe spaţii mici, odată cu lăsarea întunericului, va cădea lapoviţă în nord-vest.

Pe timpul nopții însă, temperaturile vor scădea foarte mult, iar minimele vor atinge pragul gerului. 

În sud-vest, numai la finalul săptămâniii, temperaturile maxime vor urca până la 11-12 grade Celsius, dar treptat, vor creşte şansele de apariţie a ceţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri