Weekend cu avertizări de caniculă

Data publicării:
canicula copii fantana Gettyimages 05-1.07

Cinci județe din vestul țării intră sâmbătă sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce duminică vor fi vizate de temperaturi foarte înalte cinci județe din sud.

Sâmbătă, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Aici este anunțat cod portocaliu.

În Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În aceste zone, este valabil un cod galben.

Duminică, 16 august, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35....37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest. În aceste regiuni va fi valabil un cod galben de caniculă, în timp ce judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi sub cod portocaliu, cu temperaturi maxime de 37...38 de grade și disconfort termic accentuat.

Temperaturile vor mai scădea abia de la începutul săptămânii viitoare, când sunt așteptate și ploi semnificative. Urmăriți în materialul video de mai sus prognoza prezentată de meteorologul Meda Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri