Ziua invențiilor la Cluj-Napoca: plasturele care ar vindeca nodulii la sân, cutia de viteze fără schimbător și aparatul de făcut unghiile

Data publicării:
inventii

Ioan Davidoni, un cercetător din Timişoara care a brevetat până acum zeci de invenţii reunoscute internaţional, a venit la Cluj-Napoca, anul acesta, cu o descoperire ce ar putea schimba tratamentul nodulilor la sâni - un plasture din metale preţioase.

Medicamentul vibrațional reuşeşte să stimuleze câmpul energetic al omului şi deschide meridianul organului bolnav. Medicamentul se lipeşte pe organul bolnav.”, explică Ioan Davidoni, inventator.

Clujenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Profesorii şi studenţii Universităţii Tehnice au venit la salon cu o cutie de viteze care face inutilă orice altă manetă. Ei spun că maşinile dotate cu acest sistem computerizat sunt mult mai uşor de condus, pentru că şoferii nu mai folosesc decât pedala de acceleraţie şi frâna.

Îţi permite un reglaj mult mai fin și optimizarea regimului de funcționare a maşinii cu efecte asupra economiei de combustibil, asupra performanţei maşinii şi a confortului şoferului şi a pasagerilor.”, spune Cornel Ciupan, inventator.

Senzaţie a făcut şi aparatul care acoperă unghiile cu ojă mai ceva decât un profesionist.

Va fotografia unghia din două direcţii, şi de sus şi din lateral ca să facă calculele necesare ca să determine dimensiunea unghiei, înălţimea unghiei, după care îşi calculează toate mişcările.”, precizează Pavai Lorand, student la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se află la cea de-a 12-a ediţie. Evenimentul se va încheia vineri, când vor fi premiaţi cei mai buni inventatori din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri