O nouă modă: parfum unic, creat cu ajutorul inteligenţei artificiale

Data actualizării: Data publicării:
parfum sticle de parfum shutterstock_346635818
Foto: Shutterstock

Dacă vă doriţi un parfum mai special, inteligenţa artificială v-ar putea ajuta. Un astfel de sistem inteligent ştie ce combinaţii nu s-au mai făcut şi care sunt cele mai apreciate mirosuri.

Un algoritm verifică o bază de peste 1.7 milioane de formule pentru depistarea celor care nu au mai fost folosite. La teste, a reuşit să reinventeze un parfum creat acum 12 ani.

După ce a analizat care arome sunt în topul preferinţelor publicului, a crescut doza de ulei de santal şi a adăugat şi ulei de cedru. Şi totul foarte rapid.

Două noi parfumuri, create cu ajutorul acestui sistem inteligent, vor ieşi pe piaţă anul acesta. Unul dintre ele conţine arome de lapte şi unt, plus două condimente: cardamom şi schinduf. Un amestec la care parfumierii celebri recunosc că nu s-ar fi gândit niciodată.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00 și pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri