Pe lângă reușita SpaceX, Elon Musk a câștigat săptămâna trecută 770 de milioane de dolari 

Data actualizării: Data publicării:
elon musk

Elon Musk a avut parte de o săptămână uimitoare, după ce a reușit să lanseze doi astronauți în spațiu la bordul navei sale SpaceX și a a fost recompensat pentru rezultatele bune ale companiei Tesla, informează CNN.

Bonusul uriaș primit de Musk a fost mai puțin mediatizat pentru că toată atenția era asupra lansării Space X, dar și pentru că se știa că urmează să fie acordat. În cadrul unui plan de compensații aprobat de acționatii Tesla în urmă cu doi ani, Elon Musk a primit dreptul a cumpăra 1,68 milioane de acțiuni Tesla la prețul de 350 de dolari pe acțiune, mai puțin de jumătate din valoarea actuală a unui acțiuni. 

Musk a fost recompensat pentru îndeplinirea obiectivelor și pentru că Tesla a avut o valoare de piață de peste 100 de miliarde de dolari

Acțiunile îi oferă lui Musk un potențial câștig de 770 de milioane de dolari. CEO-ul Tesla nu și-a exercitat încă opțiunea de a cumpăra acțiunile, însă acest lucru nu este anormal. Șefii de companii care primesc astfel de opțiuni nu obișnuiesc să le exercite decât atunci când urmează să expire sau dacă vor să le vândă imediat. 

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari.

Opțiunea de 1,7 milioane este doar prima din cele 12 bonusuri pe care Musk le poate primi dacă își îndeplinește obiectivele. Cele 12 opțiuni totalizează 20,3 milioane de acțiuni Tesla.

Editor web: V.M.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri