Programul online care îți spune dacă roboții îți vor prelua meseria

Data actualizării: Data publicării:
robot1

Mai mulți specialiști IT, în colaborare cu designeri și sociologi, au creat o platformă care calculează statistic probabilitatea robotizării în diverse meserii de pe piața muncii.

Numit „Will robots take my job?”, soft-ul de calcul are la bază un studiu publicat în 2013 de experții în tehnologie și piața muncii Carl Benedikt Frey și Michael A. Osborne despre cât de susceptibile sunt locurile de muncă la computerizare. În studiul lor, Frey și Osborne utilizează o metodologie de estimare a probabilității de computerizare pentru 702 meserii.

Deși matrița de probabilitate este aplicată mediului de muncă din Statele Unite, dezvoltatorii soft-ului spun că ea poate fi aplicată peste tot în lume.

„Am extras job-urile și probabilitatea de automatizare din studiu și le-am făcut ușor de folosit. Am adăugat, de asemenea, și câteva informații suplimentare de la Biroul de Statistică a Muncii pentru a furniza mai multe detalii despre locurile de muncă”, susțin dezvoltatorii.

Puteți verifica probabilitatea de automatizarea a muncii pe care o prestați, accesând următorul link: https://willrobotstakemyjob.com/

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri