Războiul marilor puteri pentru cucerirea Lunii. India anunță că va aseleniza în iulie. Israelul a eșuat în aprilie

Adrian Dumitru Data publicării:
misiune luna nasa gov

India anunță că sonda sa spațială Chandrayaan-2 va fi lansată pe Lună între 9 și 16 iulie 2019, după ce planurile de a lansa misiunea în aprilie au fost anulate. Dacă misiunea va avea succes, India ar deveni a patra țară a lumii care a trimis cu succes o sondă pe teritoriu selenar după China, Statele Unite și Rusia, conform Daily Mail.

Sonda indiană urmează să aselenizeze aproape de polul sud al satelitului, un teritoriu care nu a fost explorat până acum, unde se va afla în căutare de roci de peste patru miliarde de ani care ar putea fi o resursă pentru energie nucleară. Savanții indieni se așteaptă ca aselenizarea efectivă să aibă loc pe 6 septembrie.

Anunțul de la ISRO (Organizația Indiană pentru Cercetarea Spațiului) vine după ce și Israelul a avut prima încercare de a lansa o sondă pe Lună pe 12 aprilie. Nava spațială israeliană s-a confruntat cu probleme imediat după ce și-a început coborârea în spațiul selenar și a pierdut contactul cu centrul de control în momentul în care se afla la 15 km de solul lunar.

Misiunea nu este prima încercare a Indiei de a cuceri Luna. Prima misiune de acest tip, Chandrayaan-1, a fost lansată în 2008 , dar s-a dovedit un eșec.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri