S-a născut primul copil din Grecia cu trei părinți biologici. Copilul are două mame și un tată

Data actualizării: Data publicării:
fertilizare

Lupta cu infertilitatea este una dureroasă și stresantă. Astfel că o echipă de medici din Grecia și Spania au aplicat o metodă inedită pentru a ajuta o femeie care trecuse fără reușită prin mai multe etape de fertilizare in vitro. Au „fabricat” un bebeluș folosind material genetic de la trei părinți biologici, scrie BBC. Deși nu este o premieră mondială, este primul astfel de caz din istoria medicală a Greciei.

California Embryo Bank Provides Donated Eggs For Stem Cell Research
Foto: Guliver/Getty Images

Copilul s-a născut în data de 9 aprilie 2019 și a avut o greutate de 2,9 kilograme. Atât mama, cât și bebelușul sunt sănătoși, au spus medicii.

Această procedură ar putea ajuta pe viitor mii de cupluri infertile din toată lumea. Chiar și așa, există voci în Marea Britanie care spun că procedura este controversată și ridică probleme de natură etică.

Acest tip de fertilizare in vitro presupune ovulul de mamă, material genetic de la tată și ovulul unei alte femei, donatoare. Procedura a fost gândită pentru a ajuta familiile care se confruntă cu boli mitocondriale mortale, care se transmit genetic de la mamă la făt.

Procedura a mai fost folosită în cazul unei singure familii, din Iordania, provocând multe controverse la vremea respectivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri