Sfârșitul uneia dintre cele mai îndrăgite mașini din istorie. Compania a anunțat că nu o va mai produce

Data publicării:
masina

Volkswagen Beetle este o parte importantă din istoria automobilistică europeană și mondială și așa va rămâne pentru totdeauna. Totuși, după o istorie de 80 de ani, nemții de la Volkswagen au decis că nu se va mai lansa o nouă generație, scrie Playtech.ro.

Povestea lui Volkswagen Beetle, cunoscut în toată lumea sub diferite denumiri ca Bug, Volky, Käfer, Coccinelle, Vocho sau Fusca, a început cu mult înainea celui de-al doilea Război Mondial. De fapt, chiar în anul 1925. În acea perioadă, inginerul de origine austro-ungară Béla Barényi concepea un prototip ce avea să stea la baza renumitului model.

Primul Volkswagen Beetle („Gândac”, în engleză) ieșea pe poarta fabricii din Wolfsburg, condusă la acea vreme de Ferdinand Porsche, în anul 1938. Se spune că Beetle a fost produs din dorința lui Hitler care își dorea o “maşină a poporului”. Cel de-al Doliea Război Mondial a oprit fabricarea automobilului, iar uzina s-a transformat în fabrică de armament. Mașinile au început să iasă din nou pe bandă la 5 ani după încheierea războiului.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri