Signal nu mai funcționează, după ce milioane de utilizatori au descărcat aplicația și au încetat să mai folosească WhatsApp

Data actualizării: Data publicării:
logo aplicatia signal pe telefon
Signal a avut dificultăți de funcționare, după ce milioane de utilizatori au trecut de la a folosi WhatsApp la aplicația de mesagerie criptată. Foto: Profimedia Images

Platforma de mesaje Signal a anunțat, vineri, că are “probleme tehnice”, pe măsură ce milioane de noi utilizatori descarcă și folosesc aplicația, potrivit BBC.

Unii utilizatori au raportat că timp de câteva ore mesajele nu se trimiteau atât pe aplicația de mobil cât și pe cea de desktop.

Compania a înregistrat o creștere uriașă a interesului pentru aplicație, de când rivalul WhatsApp a dezvăluit, săptămâna trecută, noile politici de confidențialitate.

Pe Twitter, Signal a afirmat că a adăugat servere “într-un ritm record” și că lucra la restaurarea serviciului.

“Milioane și milioane de noi utilizatori trimit mesajul potrivit căruia confidențialitatea contează”, a scris compania într-un mesaj.

Atât Signal cât și Telegram, altă aplicație gratuită de mesagerie criptată, au beneficiat de pe urma nemulțumirii provocate de actualizarea termenilor și condițiilor WhatsApp.

WhatsApp le-a spus celor două miliarde de utilizatori că trebuie să permită aplicației să partajeze datele cu compania mamă Facebook dacă doresc să continue să folosească aplicația.

Aceasta nu se aplică utilizatorilor din Regatul Unit și Europa – însă notificarea a fost trimisă tuturor.

WhatsApp a subliniat că practica sa de partajare a datelor cu Facebook nu era ceva nou, și că nu era extinsă. A precizat că a existat “confuzie” în privința mesajelor sale, care inițial acordau un răgaz oamenilor până pe 8 februarie pentru a accepta termenii actualizați sau să se oprească din a folosi serviciul.

WhatsApp a prelungit data la 15 mai, spunând că va folosi această perioadă pentru a clarifica dezinformările.

“Nu putem vedea mesajele private sau să ascultăm apelurile și nici Facebook nu poate”, a precizat WhatsApp într-o postare pe blogul său.

Potrivit datelor de la firma de analitică Sensor Tower, Signal a fost descărcat de 246.000 de ori în săptămână dinaintea anunțului WhatsApp de pe 4 ianuarie, iar numărul de descărcări a crescut la 8,8 milioane în săptămâna următoare.

Miercuri, Telegram a anunțat că a depășit cifra de 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global. Descărcările au sărit de la 6,5 milioane în săptămâna care a început pe 28 decembrie, la 11 milioane în timpul săptămânii următoare.

În aceeași perioadă, descărcările globale ale WhatsApp au scăzut de la 11,3 milioane la 9,2 milioane.

Ce date împarte WhatsApp cu Facebook

WhatsApp a declarat că datele pe care le împarte de la utilizatori din afara UE și Regatului Unit nu includ mesaje, grupuri sau registre de apeluri.

Însă, acestea includ:

- numărul de telefon și alte informații oferite la înregistrare (precum numele);
- informații despre telefonul utilizatorului, inclusiv producător, model și compania de telefonie;
- adresa de IP, care indică locația conexiunii la internet a utilizatorului;
- orice plată sau tranzacție financiară făcută prin WhatsApp.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri