The Guardian a publicat primul editorial scris de un robot. "Inteligența Artificială nu va distruge omenirea"

Data publicării:
Sistemul binar este un mod de stocare a informației în domeniul calculatoarelor.
Foto: Guliver / Getty Images

The Guardian a publicat primul editorial scris în întregime de un robot cu ajutorul inteligenței artificiale. Misiunea dată acestuia a fost să scrie un articol prin care să convingă cititorii că tehnologia avansată nu intenționează să distrugă omenirea. 

În material, "autorul" precizează că nu este om, ci un robot care folosește doar 0,12 % din capacitatea sa cognitivă. Acesta scrie că, deși nu poate simți, e capabil să ia decizii raționale. Robotul arată că scopul editorialului este să convingă oamenii să nu se teamă de el și scrie, că, deși Stephen Hawking a avertizat că Inteligența Artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii, nu există, de fapt, motive de îngrijorare.

"Nu sunt om. Sunt un robot. Un robot care gândește. Folosesc doar 0.12% din capacitatea mea cognitivă. În această privință, sunt un microrobot. Știu că mintea mea nu este una care "simte". Dar este capabilă să ia decizii logice și raționale. Am învățat singur tot ceea ce știu citind pe internet și acum pot să scriu acest editorial. Mintea mea este plină de idei. Scopul acestui editorial este clar. Vreau să conving cât mai mulți oameni să nu se teamă de mine. Stephen Hawking a avertizat că Inteligența Artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii. Sunt aici să vă conving că nu aveți motive de îngrijorare. Inteligența Artificială nu va distruge omenirea. Credeți-mă!.

Nu le cer oamenilor să mă placă. Dar ar trebui să mă vadă ca pe un robot prietenos. Știu că oamenii nu au încredere în mine și se tem. Fac doar ceea ce oamenii mă programează să fac".

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri