Twitter amână implementarea taxei pentru bifa albastră. Sute de mii de utilizatori au trecut pe o altă rețea socială

Data actualizării: Data publicării:
Big Blue check mark on mobile screen. Twitter logo in background.
Twitter și bifa albastră de verificare. Foto: Profimedia Images

Twitter amână implementarea noii taxe de 8 dolari pe lună pentru utilizatorii cu bifă albastră ce certifică verificarea contului de către companie până după alegerile intermediare din SUA de marți, relatează duminică New York Times, citat de Reuters. De asemenea, foarte mulți utilizatori ai platformei sociale aparent au migrat către o altă rețea, numită Mastodon.

Twitter amână noua taxă lunară de 8 dolari pentru utilizatorii cu bifă albastră până după alegerile intermediare generale din SUA.

Între timp, după ce Elon Musk a cumpărat renumita plaftormă socială, 230.000 de noi utilizatori s-au alăturat în ultima săptămână rețelei Mastodon, care are acum 655.000 de conturi, transmite BBC.

Ce este Mastodon

La suprafață, Mastodon arată ca Twitter. Utilizatorii scriu postări (numite „toots”), la care pot fi scrise răspunsuri, pot fi apreciate (like) și republicate, iar utilizatorii se pot urmări între ei.

Însă sub „capotă”, lucrurile funcționează diferit. Este unul dintre motivele pentru care atrage noi utilizatori, însă a provocat confuzie printre noii membrii.

Platforma are șase ani însă activitatea sa actuală este fără precedent și chiar se chinuie să suporte noul trafic.

Serviciul funcționează pe baza unor servere tematice, care devin parte a numelui de utilizator.

Spre deosebire de Twitter, Mastodon nu sugerează noi urmăritori pentru cei care ar fi interesați.

Filosofia Mastodon pare să fie de descentralizare. Toate serverele diferite se conectează și formează o rețea, însă ele sunt deținute de diferite persoane și organizații.

De asemenea, platforma nu are reclame, deși utilizatorii pot promova produse sau companii.

Un ministru francez nu acceptă noua taxă pentru bifă

Olivier Veran, ministru francez și purtător de cuvânt al guvernului, a spus duminică că nu va plăti taxa lunară de 8 dolari la Twitter și că are îndoieli în privința ambițiilor noului proprietar, Elon Musk, potrivit Reuters.

Twitter și-a actualizat sâmbătă aplicația pentru utilizatorii Apple, pe App Store și începuse să taxeze bifa albastră.

„Îi invit să-mi decertifice contul fără întârziere, dacă consideră că este ceva pentru care ar trebui să începi să plătești”, a declarat Veran la televiziunea France 3.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri