Uber a încheiat un parteneriat cu NASA: „Este crucial!”

Data publicării:
uber-elevate-1

Uber a semnat miercuri un acord cu NASA pentru a contribui la dezvoltarea sistemelor de trafic în cadrul proiectului de creare a unui serviciu de taxiuri zburătoare la care lucrează compania.

Parteneriatul vizează proiectul Uber Elevate, un serviciu de „transport urban prin aer la cerere”.

Uber vrea ca serviciul său de taxiuri zburătoare să funcționeze ca o rețea de aeronave electrice ușoare care decolează și ateriza pe verticală, de pe heliporturile urbane și acoperișurile zgârie-norilor.

Aceste VTOL (vertical take off and landing) vor funcționa folosind aripi fixe și prop-rotoare. Nu va mai fi necesară purtarea căștilor de anulare a zgomotului. Uber spune VTOL-urile sale vor fi cu 15 decibeli mai silențioase decât elicopterele. Aeronava va fi în măsură să zboare peste 150 de kilometri la o viteză de 100km/h cu o singură încărcare.

Uber a menționat anterior că nu plănuiește să proiecteze și să construiască mașinile zburătoare, ci să „contribuie la ecosistemul VTOL în curs de formare, dar în creștere și să înceapă să joace orice rol util pentru a accelera dezvoltarea acestei industrii”.

NASA ar trebui să dezvolte „managementul de trafic fără pilot”, au declarat reprezentanții Uber, potrivit CNBC.

„UberAir va efectua zilnic mai multe zboruri decât au fost vreodată înregistrate (în istorie – n.r.) (...) Combinarea expertizei Uber în ingineria de software cu experiența aerospațială a NASA. Este un pas crucial pentru Uber Elevate!”, a spus Jeff Holden, directorul de produse al Uber.

Uber speră ca serviciul Elevate să intre în 2020 în fază de testare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri