Video Un astronaut NASA a cultivat prima recoltă de ridichi din Spațiu

Data publicării:
Astronautul Kate Rubins se pregătește să ambaleze prima recoltă de ridichi din Spațiu.
Astronautul Kate Rubins se pregătește să ambaleze prima recoltă de ridichi din Spațiu. Foto: nasa.gov

Astronautul Kate Rubins a reuşit să crească o recoltă de ridichi pe Staţia Spaţială Internaţională. Este pentru prima dată când  NASA cultivă ridichi în laboratorul de pe SSI, potrivit siteului nasa.gov.

NASA a ales ridichile, deoarece sunt bine înțelese de oamenii de știință și ajung la maturitate în doar 27 de zile. Aceste plante sunt, de asemenea, nutritive.

„Ridichile sunt un alt tip de cultură în comparație cu alte plante crescute pe Stația Spațială. Cultivarea unei game mai largi de culturi ne ajută să stabilim care plante pot fi crescute în microgravitate și care soi oferă cel mai bun echilibru nutrițional pentru astronauți în misiunile de lungă durată.”, a declarat Nicole Dufour, director de program la NASA.

Având planuri de a explora Luna și cândva Marte, NASA știe că astronauții vor trebui să își cultive propria hrană pentru a sprijini misiuni de lungă durată departe de casă.

Ridichile au fost cultivate într-un mediu controlat, care a reglat nivelurile de umiditate, temperatura și concentrația de dioxid de carbon.

Cele 20 de plante au fost strânse în folie de aluminiu şi plasate într-o combină frigorifică. Platente vor fi aduse apoi în 2021 pe Pământ pentru a fi studiate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri