VIDEO | Lansarea unei noi rachete SpaceX, anulată cu 1,3 secunde înainte de momentul To

Data publicării:
starship
Lansarea Starship a fost anulată. Sursa foto: Twitter

Lansarea unui nou prototip de rachetă aparţinând companiei SpaceX a fost anulată marţi cu doar 1,3 secunde înainte ora programată, din cauza unei probleme la motor, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Anularea lansării de marţi a fost determinată de oprirea automată a motorului rachetei, a anunțat SpaceX pe Twitter. Momentul a fost transmis în direct pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Testarea prototipului rachetei Starship, cu numărul de serie 8, ce vizează zborul la mare altitudine, va continua zilele următoare. Scopul experimentelor este de a testa elemente individuale ale noii rachete.

Elon Musk a încercat să reducă nivelul aşteptărilor legate de primul zbor suborbital al rachetei Starship cu noul ei sistem de propulsie, care foloseşte trei motoare Raptor, prezicând o probabilitate de succes de 30% pentru atingerea unei altitudini de peste 12.190 de metri. Acea altitudine ar fi considerabil mai mare decât nivelurile atinse în timpul precedentelor două teste, executate la altitudini de 152 de metri, informează Reuters.

Starship, o rachetă cu lungime de 120 de metri atunci când este completată cu prima treaptă a acestui lansator greu, a fost concepută pentru a transporta un echipaj de oameni şi o încărcătură de 100 de tone până pe Lună şi pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generaţie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile şi considerate nucleul central al ambiţiilor lui Elon Musk, care doreşte ca voiajele oamenilor în spaţiu să devină mai accesibile.

Elon Musk s-a mutat în Texas pentru a fi mai aproape de baza de lansare SpaceX

Elon Musk s-a mutat din Los Angeles în Texas pentru a fi mai aproape de baza de lansare a SpaceX, companie cu sediul central în Hawthorne, California, şi de o nouă fabrică pentru maşini electrice Tesla, al cărei sediu principal este de asemenea în California.

Ambele companii sunt deţinute de miliardarul născut în Africa de Sud. Informaţia a fost dezvăluită de Musk în cadrul unui interviu pentru Wall Street Journal, dat publicităţii marţi, informează DPA.

Antreprenorul în vârstă de 49 de ani declarase recent că va petrece mai mult timp şi în Germania, unde Tesla îşi construieşte fabrica europeană, la marginea Berlinului.

Fabrica din Texas urmează să construiască două vehicule extrem de importante pentru Tesla: pick-up Cybertruck şi o semiremorcă electrică. În ultimii 20 de ani, Musk a locuit preponderent în Los Angeles, dar a călătorit regulat la principala fabrică Tesla de lângă San Francisco.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri