Secretar de stat în Ministerul Energiei: O temperatură potrivită în casă este în jurul a 19-20 de grade

Data publicării:
O persoană în vârstă ține mâinile pe calorifer.
Foto: Profimedia

Economisirea resurselor, indiferent că sunt energetice sau de altă natură, este o responsabilitate a noastră, a tuturor, faţă de natură şi cred că o temperatură potrivită (în casă, n.r.) este în jurul valorii de 19-20 de grade, dar „depinde de câţiva factori”, a afirmat, joi seara, la finalul şedinţei de Guvern, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Dan Drăgan.

„În luna august nu ştiu dacă am măsurat temperatura în birou, dar vă pot asigura că am folosit aerisirea naturală, am avut geamul deschis, deoarece nu folosesc foarte mult aerul condiţionat ca persoană, deoarece am nişte probleme medicale. Acasă folosim o temperatură care să asigure un nivel confortabil şi decent pentru cei mici şi, totodată, pentru a reuşi să economisim resursele pe care le avem la la dispoziţie. Economisirea resurselor, indiferent că sunt energetice sau de altă natură, cred că este o responsabilitate a noastră a tuturor faţă de natură, faţă de resursele pe care le avem la dispoziţie. Vă pot spune că am termostate şi cred o temperatură potrivită este în jurul valorii de 19-20 de grade. Depinde cu siguranţă şi de temperatura exterioară, şi de momentul în care copiii pot fi răciţi sau nu. Depinde de câţiva factori”, a declarat Drăgan, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că este nevoie „să păstrăm un echilibru între nevoile noastre şi nevoia de a fi atenţi cu mediul, dar şi cu prezervarea resurselor pe care le avem la dispoziţie”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri