Şefă din cadrul Protecţiei Copilului Bucureşti, acuzată că ar fi vândut un bebeluş pentru 10.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
bebelus
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

O șefă de serviciu de la Protecția Copilului Sector 4 este acuzată că ar fi vândut un bebeluș unei familii. Femeia ar fi luat suma de 10 mii de euro pentru a prelua bebelușul din maternitate și a-l da altui cuplu. Potrivit Primăriei Sectorului 4, angajata a fost retrogradată și acum copilul și fratele său sunt în grija asistenților maternali.

Informațiile au fost furnizate de Vișinel Bălan, fost vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Acesta a semnalat că o angajată de la Protecția copilului Sector 4 ar fi vândut un bebeluș unei familii din Ilfov.

Copilul ar fi fost preluat din maternitate și, în schimbul copilului, femeia ar fi primit suma de 10.000 de euro.

„O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul. În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, Doina Teodorescu, șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov. Surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă,” a scris Vișinel Bălan pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Totul a început când bebelușul a fost preluat de asistenții maternali, după ce mama a renunțaț la el, pentru că nu credea că va fi în stare să-l crească. Dar, mai târziu, mama s-a răzgândit şi s-a dus să-şi ia copilul înapoi.

Suspiciunile au apărut când mama copilului ar fi încercat să-l găsească și a cerut ajutorul poliției. La mijlocul lunii aprilie 2022, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii şi au găsit copilul în grija unei familii din Ilfov.

În urma acuzațiilor, femeia a fost schimbată pe un alt post, unde nu se va mai ocupa de copii, tot în cadrul DGASPC. O altă măsură luată a fost diminuarea salariului cu 15%.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri