Sfârșitul unei evadări spectaculoase. Deținutul care a făcut schimb de identitate cu fratele său geamăn a fost prins de poliția peruană

Data publicării:
Delgado Herrera
Delgado Herrera

Un deținut care a evadat printr-o „lovitură de teatru” dintr-o închisoare de maximă siguranță din Peru, schimbându-și locul în celulă cu fratele său geamăn, a fost prins de poliție.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alexander Delgado Herrera, alias Vaporito, a reușit să fugă de autorități timp de un an. La momentul evadării, bărbatul executa o sentință de 16 ani de închisoare pentru furt și abuzarea sexuală a unui copil.

În ianuarie 2017, Giancarlo, fratele condamnatului, a venit într-o vizită la penitenciar. Cum s-a petrecut substituirea?

Alexander Delgado Herrera și-ar fi drogat fratele și ar fi făcut schimb de haine cu el înainte de a evada, scrie The Guardian.

Inițial, Giancarlo a fost interogat în legătură cu posibila complicitate la planul fratelui său, însă procurorii au renunțat ulterior la aceste acuzații.

„Astăzi, un violator care a evadat pe 10 ianuarie 2017 a fost recapturat de poliție (...) Fratele lui a rămas în detenție în locul său până astăzi”, au precizat autoritățile într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne din Peru.

Delgado Herrera a fost prins în fața unui imobil din orașul portuar Callao.

Explicația oferită de fugar pentru evadarea lui? Bărbatul a spus că era „măcinat” de „dorul de mamă”, potrivit ziarului Diario Correo.

Ministerul de Interne pusese pe numele lui Herrera o recompensă de peste 6.000 de dolari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri