Și fără vacanță, și cu banii luați. Un bărbat a fost reținut pentru că a înșelat mai mulți turiști cu un pelerinaj la Vatican

Data actualizării: Data publicării:
turista la vatican cu harta in mana
Turiștii plătiseră pentru un pelerinaj la Vatican. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști, după ce a vândut mai multe pachete turistice fictive, cu destinația Vatican. În dimineața plecării, ajunși la locul de îmbarcare, turiștii au aflat că au fost înșelați și că excursia nu va avea loc. După ce au încercat, în zadar, să-și recupereze singuri banii, oamenii s-au dus la poliție. Prejudiciul total se ridică la peste 4.200 de euro, iar bărbatul va răspunde penal pentru înșelăciune, scrie Ziarul Unirea.

Pelerinajul la Vatican ar fi trebuit să aiba loc în luna octombrie 2022. Plecarea era stabilită pentru 2 octombrie 2022, din București. Turiștii s-au prezentat la locul stabilit pentru îmbarcare. Acolo și-au dat seama că au fost, de fapt, victimele unui șarlatan.

"Bărbatul ar fi încasat, în perioada iulie – octombrie 2022, de la 7 persoane din țară, suma totală de 2.205 euro și 10.387 lei, contravaloarea unui pelerinaj la Vatican, care ar fi trebuit să înceapă la data de 2 octombrie 2022, transportul urmând a fi efectuat din București. În dimineața zilei de 2 octombrie 2022, cei 7 păgubiți s-ar fi prezentat la locul de îmbarcare, însă, la scurt timp, și-ar fi dat seama că au fost înșelați, iar pelerinajul planificat nu va mai avea loc", au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Inițial, oamenii au sperat că își vor putea recupera singuri banii. Pentru că nu și-a onorat promisiunea și nici nu le-a restituit contravaloarea excursiei, bărbatul s-a ales cu plângere la Poliție.

"La data de 15 februarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au efectuat 3 percheziții, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, din Alba Iulia și la sediul și punctul de lucru al societății comerciale pe care acesta o administrează", se mai arată în comunicatul IPJ Alba.

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a fost reținut de polițiști 24 de ore pentru înșelăciune și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri