10 fotbaliști legendari care nu au câștigat Liga Campionilor

Data publicării:
Trofeul Champions League - Gulliver GettyImages
1. Gianluigi Buffon

© Gulliver/GettyImages

Portarul lui Juventus are șansa să câștige trofeul Ligii Campionilor pentru prima oară sâmbătă, dacă echipa italiană o învinge pe Barcelona.

2. Ronaldo

© Gulliver/GettyImages

Brazilianul a câștigat două Cupe Mondiale, dar nu a pus mâna pe trofeul european deși a jucat la echipe de top precum AC Milan, Barcelona, Inter și Real Madrid.

3. Zlatan Ibrahimovic

© Gulliver/GettyImages

Suedezul a jucat în cele mai importante campionate din Europa și a câștigat titlurile la echipe ca Ajax, Barcelona, Inter, Juventus, AC Milan și PSG.

4. Roberto Baggio

© Gulliver/GettyImages

Unul dintre cei mai importanți jucători italieni e Roberto Baggio. A jucat în îndelungata sa carieră la AC Milan, Inter și Juventus, însă Champions League e un trofeu pe care nu l-a obținut.

5. Michael Ballack

© Gulliver/GettyImages

A ajuns în finală de două ori, cu două echipe diferite – Bayer Leverkusen și Chelsea. Germanul a avut șanse la trofeu și cu Bayern Munich.

6. Fabio Cannavaro

© Gulliver/GettyImages

Fundașul italian a fost la apogeu prin câștigarea unei Cupe Mondiale și a unui Balon de Aur. Liga Campionilor rămâne un vis neîndeplinit pentru fostul jucător al lui Real Madrid.

7. Ruud van Nistelrooy

© Gulliver/GettyImages

Doar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Raul au înscris mai multe goluri decât vârful olandez, însă niciun trofeu UCL nu s-a lipit de el, deși a jucat la Manchester United și Real Madrid.

8. Pavel Nedved

© Gulliver/GettyImages

Cehul a fost aproape în 2003 să câștige un trofeu, însă Juventus nu a reușit să învingă adversarii de la AC Milan.

9. Francesco Totti

© Gulliver/GettyImages

Italianul și-a dedicat întreaga carieră clubului AS Roma. Cu toate acestea, Totti nu a avut multe oportunități de câștigare a trofeului.

10. Alan Shearer

© Gulliver/GettyImages

Cel mai bun marcator din Premier League a refuzat oferte de la cluburi mai importante decât Newcastle, iar asta l-a costat. Englezul ar fi avut șanse să marcheze multe goluri în Champions League.

Citiți și
Finala Barcelona - Juventus. Cel mai bun portar și cel mai bun marcator, adversari pentru prima oară
Finala UCL: Barcelona – Juventus. Chiellini și Luis Suarez se întâlnesc pentru prima dată după incidentul de la Cupa Mondială

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri