20 DE METRI - 15 GROPI . Aşa arată traseul pentru turul ciclist internaţional de la Marghita

Data publicării:
turul romaniei 2013 traseu informatii

Spre exemplu, doar pe o porţiune de doar 20 de metri sunt cel puţin 15 gropi şi denivelări. De asta vor avea parte sportivii care vor participa la Turul Ciclist aniversar al României.

120 de sportivi vor fi nevoiţi să ocolească cu rapiditate gropile atunci când le văd. 21 de kilometri, între Marghita şi Suplacu de Barcău vor fi de coşmar pentru ei.

„E rău, rău, multe gropi, plombe. Nu e pentru bicicletă”, spune Claudiu Sandor, antrenor al clubului de ciclism din Marghita

Cicliştii se tem nu numai că se vor răni, dar şi că-şi vor strica echipamentul. Care nu este deloc ieftin.

„Prețul unei biciclete variază de la 3.000 – 4.000 de euro și mai este și echipamentul de pe ciclist, care au iarași un preț”, susţine ciclistul Norbert Dormany.

Organizatorii au ales traseul Marghita-Cluj pentru că nu depăşeşte 200 de kilometri, distanţa maximă pe care o pot parcurge participanţii într-un astfel de concurs. Aşa că singura lor speranţă este că drumul se va repara.

Şanse sunt însă prea puţine. Bugetul CNADNR pe 2013 nu prevede niciun leu pentru această porțiune de drum.

„Am avut un amendament pentru reabilitarea acestui drum, s-a respins atunci. Eu sper încă o dată, că fiind vorba de imaginea județului, ci și a țării, fiind un eveniment sportiv internațional, se vor găsi soluții de finanțare”, apreciază Attila Cseke deputat UDMR de Bihor.

Şi drumul care leagă Vatra Dornei de Botoșani, catalogat de ministrul proiectelor de infrastructură, Dan Șova, cel mai prost din Romania, le va da bătăi de cap particpianţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri