54 de ani de la nașterea fostului pilot de Formula 1, Ayrton Senna

Data publicării:
in ayrton senna 20-728734

Ayrton Senna s-a născut în urmă cu 54 de ani, într-o maternitate din metropola braziliană Sao Paulo, într-o familie bogată. La 13 ani s-a apucat de karting, pe un vehicul construit de tatăl său, iar apoi a început să urce pe treptele sporturilor cu motor.

La 24 de ani pilota prima oară o maşină de Formula 1 într-un Mare Premiu. De atunci, timp de zece ani, a câştigat 41 de curse din cele 161 disputate şi s-a încoronat de trei ori campion al lumii. Stilul său de a conduce l-a făcut să fie adulat de fani, dar, de multe ori, l-a făcut să fie antipatizat de rivalii săi din circuit.

Lupta sa pentru supremaţie cu francezul Alain Prost a fost atât de intensă, încât, în 1989 şi în 1990, titlul mondial s-a decis în urma unor coliziuni în ultima cursă a sezonului.

Tragedia s-a produs în 1994 în Marele Premiu al statului San Marino. Monopostul pilotat de Ayrton Senna a percutat un parapet, iar pilotul brazilian a murit. Noile măsuri luate pentru a spori siguranţa piloţilor au făcut ca, din fericire, Senna să fie ultimul pilot care a murit într-o cursă de Formula 1.

Google îl aniversează pe Senna cu un logo special

Motorul de căutare Google marchează printr-un logo special, cea de-a 54-a aniversare a triplului campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna.

Noul logo al Google prezintă un steag de start în carouri, specific pentru cursele de Formula 1, alături de chipul pilotului şi o maşină de curse - pe un fundal galben şi verde -, culorile drapelului brazilian.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri