A fost una dintre cele mai scumpe baze sportive din ţară: „Acum e prăpădul de pe lume”

Data publicării:
STEI

Sala de sport Lioara face parte din Complexul Oțelul din Ștei. În perioada în care a fost construită, undeva la începutul anilor 1980, se spune că ar fi costat peste 40 de milioane de lei.

Pe lângă sala de sport Lioara, complexul mai avea trei terenuri de fotbal, vestiare şi o tribună acoperită, cu o capacitate de 5.000 de locuri. Localnicii spun că parchetul sălii era de cea mai bună calitate, adus din străinătate. „Aici s-au ținut meciuri internaționale de baschet, meciuri internaționale de handbal”, a spus Ioan Frese, profesor de sport.

Multe orașe nu aveau ce aveam noi, o asemenea bază sportivă. Și acum? Acum e prăpădul de pe lume”, a spus un localnic. La Ştei au evoluat sportivi care au făcut istorie. Printre ei, voleibaliştii Mircea Tutovan, supranumit „tunarul Europei”, şi Viorel Manole, coordonator al naționalei. La începuturile carierei sale, şi baschetabalistul Ghiţă Mureşan a jucat în baza de la Ştei.

Localnicii îşi aduc aminte că la unele meciuri de fotbal disputate în complexul Oţelul asistau chiar şi 6.000 de spectatori. După ce a fost privatizată, pentru sala Lioara a început declinul. „RAPPS-ul a privatizat această bază sportivă. Asta s-a întâmplat în 2003, acum va fi destul de greu să recuperăm această bază sportivă”, a spus Iulian Balaj, primarul oraşului Ştei.

Dintre cele două baze sportive cât a avut oraşul înainte de 1990, primăria nu mai are niciuna în administrare. Acum, edilii vor să obţină de la Compania Naţională a Uraniului administrarea terenului „Minerul”, pe care evoluează echipa de fotbal a oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri