Sari la conținut

A murit Alfredo Di Stefano. Legendarul atacant al Real Madrid avea 88 de ani

Alfredo Di Stefano, fostul mare jucător al lui Real Madrid, a murit luni, la vârsta de 88 de ani şi trei zile, în spitalul Gregorio Maranon din capitala Spaniei.

Alfredo Di Stefano (4 iulie 1926 - 7 iulie 2014)

Înainte de Messi şi Ronaldo a fost Alfredo Di Stefano. Născut în 1926 la Buenos Aires, legendarul atacant al lui Real Madrid a scris istorie în sportul rege. 


Di Stefano a debutat în fotbalul mare la River Plate, apoi s-a transferat în Columbia din cauza problemelor financiare ale argentinienilor. Evoluţiile încântătoare ale celui supranumit Săgeata blondă au atras atenţia granzilor din Spania. Barcelona l-a chemat la negocieri, dar în cele din urmă a ajuns în curtea marii rivale din Madrid.

Între 1953 şi 1963, Di Stefano a dat peste cap toate statisticile în tricoul Realului. Cele 307 goluri marcate pentru galactici au reprezentat un record până în 2009.

Pele şi Eusebio l-au numit cel mai complet jucător al lumii, deşi nu l-au văzut niciodată la un Campionat Mondial. De fapt, acesta a fost marele ghinion al lui Di Stefano. În 1962, a fost convocat de selecţionerul Spaniei la Cupa Mondială din Chile. S-a accidentat însă cu câteva zile înaintea turneului final, iar de supărare a decis să se retragă din echipa naţională.

Cei de la Real Madrid nu i-au rămas datori lui Di Stefano. În februarie 2008, au inaugurat statuia sa şi l-au numit preşedinte de onoare al clubului. „Nu merit toate aceste lucruri, aţi mers prea departe, dar le accept. Sunt emoţionat, voi râde de unul singur”, spunea atunci emoţionat şi cu modestie atacantul Realului.

Di Stefano a fost un model şi pentru Cristiano Ronaldo. „Don Alfredo ne-a părăsit, dar va rămâne mereu în inimile noastre. Legendele nu mor niciodată. Îţi mulţumesc, maestre”, a fost mesajul celui pe care Di Stefano îl considera urmaşul său.