Academia de fotbal 'Gheorghe Hagi' are profit după patru ani de pierderi

Data publicării:
academie

 

Foto: www.academiahagi.ro

Gică Hagi investește anual câte un milion de euro în academia sa. În 2009, a obținut venituri de 120.000 de euro și pierderi de 1,4 milioane, pentru ca în 2013, după ce a obținut venituri de 1,5 milioane de euro, Hagi a înregistrat un profit de 660.000 de euro.

„E greu să privesc ce fac acum ca pe un business. S-ar putea să am succes, inclusiv financiar, dar sunt dependent de foarte mulți factori. Eu vând un jucător în funcție de cotă, da? Cota acestuia depinde mult de rezultatele loturilor naționale, trebuie să ajungem să facem rezultate cu „naționalele” pentru ca jucătorii noștri să fie ceruți la nivelul cel mai înalt”, a declarat Gică Hagi, în intr-un interviu acordat GSP, citat de Digi Sport.

Cu 42 de angajați la Academie, aproape dublu decât în 2009, când număra doar 23 de angajați, Gică Hagi dă, conform propriei mărturisiri, 39 de jucători la loturile naționale.

În afară de propriul său fiu, Ianis, Hagi se mândrește cu Cristi Manea, cel mai tânăr internațional român, la 16 ani și 9 luni, cât avea fundașul la meciul cu Albania (1-0).

„Dacă după cinci ani am dat cel mai tânăr jucător din istoria naționalei României, eu zic să stăm bine. Avem cea mai bună Academie din toate timpurile, am câștigat campionatele la toate grupele de vârstă. E ceva ce n-a mai reușit nimeni. Iar Viitorul e în Liga 1 cu o formație a cărei medie de vârstă e a doua cea mai mică din Europa”, a mai spus fostul mare fotbalist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri