Aktobe – Steaua: 2-2 în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Data publicării:
steaua aktobe

Golurile campioanei României au fost marcat de Claudiu Keșeru (44) și Andrei Prepeliță (78), în timp ce pentru gazde au punctat Korobkin (58) și Arzumanyan (88).

La Aktobe, Steaua a avut o primă repriză infernală. Gazdele au lovit bara la prima ocazie, în al treilea minut de joc, iar în primele 10 minute campioana României a ieșit rareori din propria jumătate, sub presiunea kazahă, potrivit digisport.ro.

Primul șut pe poarta lui Sidelnikov a venit în minutul 35, din piciorul lui Keșeru, dar portarul gazdelor nu a avut probleme în a prinde balonul. Deși jocul a curs aproape în permanență către poarta stelistă, roș-albaștrii au fost cei care au deschis scorul, cu un minut înainte de pauză. Același Keșeru a punctat din apropiere, după ce portarul lui Aktobe a greșit, respingând în față la șutul lui Chipciu.

Același Chipciu a avut și prima șansă din repriza secundă (47), dar golul a venit din partea gazdelor, după mai multe ocazii la poarta lui Arlauskis. Reușita din minutul 58 i-a aparținut lui Korobkin, cel care a scăpat de o eliminare în ultimul minut al primei reprize, după o reacție energică, după un fault comis din spate asupra șeptarului campioanei României (VIDEO și DETALII AICI).

Arlauskis l-a blocat pe Antonov la o ocazie bună de gol a kazahilor, apoi Prepeliță a avut un tackling de manual asupra lui Pizzelli, care a avut golul în picior (68). Korobkin a ratat șansa de a realiza dubla (69), Sidelnikov l-a blocat pe Adi Popa, apoi același Prepeliță a dat un gol de senzație, punctând cu un șut de la 40 de metri. Ce-i drept, mingea a fost și deviată de un apărător advers și traiectoria l-a păcălit pe goalkeeper-ul lui Aktobe. Apărarea bucureștenilor s-a descurcat bine în fața lui Pizzelli (80) și Zenkovich (83), dar s-a arătat visătoare în minutul 88, când a oferit un spațiu imens, iar Arzumanyan a sancționat greșeala, egalând din nou pentru gazde.

Echipele de start:

Aktobe: Sidelnikov - Miroşnicenko, Arzumanian, Muldarov, Mineiro - Ţarikaev - Korobkin, Neco, Pizzelli, Hairullin - Antono

Steaua: Arlauskis - Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - Adi Popa, Chipciu, Tănase - Keşeru

Câștigătoarea va disputa play-off-ul UEFA Champions League și va avea asigurată prezența în grupele UEFA Europa League, în timp ce învinsa va juca în barajul de acces pentru grupele UEL, potrivit digisport.ro.

În cazul în care va trece de Aktobe, Steaua va juca pentru al 11-lea în grupele unei cupe europene și va stabili un nou record în acest sens: va fi prima echipă cu 11 calificări la rând în grupele unei întreceri europene intercluburi, din postura de echipă venită din tururi preliminare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri