ANCHETĂ. Ministerul Educației a plătit aproape dublu pentru un teren

Data publicării:
2401ancheta-45610

O anchetă a jurnaliştilor GSP arată că terenul cumpărat de administratorul clubului de rugby a fost supraevaluat cu 70% în momentul tranzacţiei.

Pentru ca aici să se poate juca în continuare rugby, a fost nevoie ca în anul 2010 clubul Olimpia să cumpere toată această bucată de teren. În total, este vorba despre aproape 12.000 de metri pătraţi, asta deoarece pământul fusese pierdut în insanţă în baza legii retrocedării.

Jurnaliştii care au realizat ancheta spun că din afacere ar fi avut de câştigat atât vânzătorul cât şi beneficiarul.

„Acel teren nu era nici pe departe vital clubului Olimpia aşa cum văd că insinuează fără măsură unii dintre cei care sunt implicaţi. Era un teren aproape în paragină”, spune Cătălin Tolontan, redactor-șef al Gazetei Sporturilor.

În zona respectivă, susţin specialiştii imobiliari, metrul pătrat se vindea cu cel mult 150 de euro. Statul a dat 500 de euro pe metrul pătrat.

Fostul ministru, Daniel Funeriu, în timpul căruia s-a făcut achiziţia, spune că nu are niciun amestec: „Subliniez că răspunderea juridică asupra evaluării corecte a preţului este strict a firmei acreditate la Ministerul Justiţiei care a făcut acea evaluare”.

Jurnaliştii GSP susţin că există chiar şi un raport al fostei Autorităţi Naţionale pentru Tineret şi Sport din care reiese că statul ar fi fost păgubit cu câteva milioane de euro.

Citiți ancheta Gazetei Sporturilor pe site-ul lui Cătălin Tolontan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri