Andreea Mitu, în optimi la Roland Garros

Data publicării:
Andreea Mitu - Gulliver GettyImages

Andreea Mitu, ocupanta locului 100 în ierarhia mondială, care a acces anul acesta în premieră pe tabloul principal la Roland Garros, a obținut cu această ocazie cea mai bună performanță din cariera sa, în fața unei adversare cu 11 ani mai vârstnică, aflată pe poziția a 92-a în clasamentul WTA.

Calificarea în optimile de finală îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 euro și 240 de puncte WTA.

Reprezentanta României o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franța/nr.54 mondial) și Alison Van Uytvanck (Belgia/nr.88 WTA).

Irina Begu, eliminată în turul al treilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina-Camelia Begu s-a oprit în turul al treilea al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-2, de cehoaica Petra Kvitova, a patra favorită a competiției, într-o partidă disputată sâmbătă. „Am atins, în sfârșit, nivelul pe care mi-l doresc”, a declarat Kvitova, dublă campioană la Wimbledon și semifinalistă la Paris în 2012, după meciul cu reprezentanta țării noastre. Ea va juca în optimile de finală cu câștigătoarea întâlnirii dintre elvețianca Timea Bacsinszky (nr.23) și americanca Madison Keys (nr.16).

Irina-Camelia Begu, în vârstă de 24 ani, numărul 30 mondial, a fost recompensată cu un cec de 85.000 euro și 130 puncte WTA pentru participarea la această probă. Românca a părăsit vineri și proba de dublu de la Roland Garros, unde a făcut pereche cu spaniola Lara Arruabarrena, cele două fiind învinse de cuplul Caroline Garcia (Franța)/Katarina Srebotnik (Slovenia), cap de serie nr. 8, cu 7-6 (1), 6-4, într-o partidă din turul 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri