Apel la un gest caritabil la meciul Italia - România, pentru victimele tragediei din clubul Colectiv

Data publicării:
IMG 4525

 

Din păcate viața acestor tineri nu va putea fi înapoiată celor dragi. Dar și această întâmplare tragică poate fi la originea unui gest pozitiv. Ar fi de dorit ca echipele naționale să doneze o parte din sumele încasate la acest meci într-un fond destinat burselor de studiu în memoria celor dispăruți. Apelul este adresat responsabililor celor două naționale de fotbal și întregii comunități românești din Italia, pentru un gest de adevărată solidaritate”, scriu în mesajul lor administratorii grupului.

E un mod concret de a dovedi, chiar și la durere, prietenia dintre Italia și România, între națiunile noastre, între popoarele noastre, între comunitățile noastre, care trebuie să se simtă unite chiar și în momente mai puține fericite și prin intermediul unor evenimente sportive să încerce să construiască împreună unitatea și spiritul spre care trebuie să tindem”, se mai arată în îndemnul grupului „Fratellanza Italo Romena”.

Meciul de fotbal dintre echipele Italiei și României va avea loc în data de 17 noiembrie, la Bologna, pe stadionul Renato Dall'Ara, de la ora locală 20:45 (21:45, ora României). Ambele echipe sunt calificate la EURO 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri