Aproape trei sferturi din pariurile suspecte de anul trecut sunt legate de tenis

Data publicării:
GettyImages-462930711 1

Foto: Gulliver/GettyImages

Această organizație a fost înființată de bookmakerii autorizați pentru a monitoriza pariurile suspecte și a preveni trucarea competițiilor sportive.

Instanțele tenisului internațional au înființat luna trecută o comisie independentă, după ce presa a criticat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) pentru că nu a anchetat în mod corespunzător mai bine de zece sportivi ce au făcut obiectul suspiciunilor în deceniul trecut. Comisia va avea nevoie de cel puțin un an pentru a investiga acuzațiile de corupție în tenis și eficacitatea procedurilor existente.

Potrivit raportului ESSA, în ultimul trimestru al anului trecut au existat 35 de evenimente sportive suspecte, dintre care 24 în tenis și opt în fotbal.

Pe ansamblul anului trecut, 19 alerte au fost legate de fotbal, iar câte două de tenis de masă, hochei pe gheață, snooker și curse de ogari.

Geografic, 38 de alerte au apărut în Europa, 24 în Asia, 16 în America de Nord, 11 în America de Sud și 9 în Africa.

Majoritatea pariurilor suspecte legate de fotbal sunt legate de meciuri din Europa. În cazul tenisului, repartizarea este mai echilibrată, Asia (19 cazuri), fiind urmată de Europa (18) și America de Nord (14).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri