Atleţii ruşi nu merg la Olimpiadă. Federaţia Internaţională a confirmat suspendarea  

Data publicării:
atl etism rusia isinbaieva

Pot să confirm, suspendarea este menținută”', a declarat secretarul general al Federaţiei Ruse, Mihail Butov, informează Agerpres.

Consiliul IAAF s-a reunit la Viena pentru a decide ridicarea sau nu a interdicției de participare la competiţiile internaţionale a atleților ruși, acuzați că au beneficiat de un sistem de dopaj organizat. „Rusia nu poate avea o revenire credibilă în competiţii", spun responsabilii Federaţiei Internaţionale.

„Rezultatul votului membrilor consiliului IAAF a creat o situație fără precedent: atleții ruși nu vor putea să participe la cea de-a XXXI-a ediție a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio”, anunţă un comunicat al Ministerului Sportului.
Ministrul Vitali Mutko a asigurat că Rusia „va reacționa” la această decizie.

Dubla campioană olimpică la săritura cu prăjina, în 2004 şi 2008, Elena Isinbaeva (foto) a anunțat că se va adresa justiției. „Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac, voi lua măsuri. Mă voi adresa unei curți a drepturilor omului”, a afirmat Isinbaeva care anunţase că se va retrage din activitate după Olimpiada de la Rio.

Federația rusă de atletism este suspendată din 13 noiembrie 2015, după ce o comisie independentă a Agenției Mondiale Antidoping a dezvăluit existența unui sistem generalizat de dopaj, căruia i s-au adăugat elemente de corupție ce ajung până în guvernul rus şi la vârful IAAF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri