Aur pentru România. Echipa de spadă feminin e campioană europeană

Data publicării:
6788737-Mediafax Foto-Octav Ganea

Simona Pop FOTO: Mediafax Foto

România mai are o medalie la Montreux, prin Simona Pop (foto), în proba individuală de spadă.

România a trecut în sferturi de finală de Ucraina, scor 31-25, şi în semifinale de Suedia (echipă antrenată de Adrian Pop), scor 45-42.

Medalia de bronz a fost cucerită de Italia, care a trecut, în finala mică, cu scorul de 45-34, de Suedia.

Ana-Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman (plus rezerva Loredana Dinu) au păstrat, astfel, aurul cucerit de România la ediția de anul trecut a competiției (în fața Rusiei), găzduită de Strasbourg. Tricolorele și-au luat revanșa, după ce, în 2013, la Zagreb, Estonia învingea România în meciul pentru medaliile de aur, scrie Agerpres.

În finală, Ana-Maria Brânză a dat primul asalt, în fața Irinei Embrich, de care a trecut cu 5-4. Simona Pop a consolidat avantajul echipei noastre în meciul cu Julia Beljajeva (7-4), iar Brânză a păstrat ecartul și după întâlnirea cu Erika Kirpu (12-9). Simona Gherman a desprins România în urma confruntării cu Beljajeva, 16-10, dar balticele au revenit în meci după duelul dintre Pop și Embrich. Simona a avut la un moment dat 23-16, dar adversara a replicat bine și s-a apropiat la doar trei tușe, 24-21. Ana-Maria Brânză a dispus de Beljajeva și scorul a devenit 27-22. Penultimul asalt a fost câștigat la limită de Pop în disputa cu Kirpu (6-5), iar înaintea ultimului duel tricolorele conduceau cu 33-27. Simona Gherman nu i-a lăsat nicio speranță Irinei Embrich, iar România a câștigat cu 45-35.

Miercuri vor avea loc concursurile pe echipe la sabie feminin (fără România) și spadă masculin (Adrian Pop, Otto Tardi, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri