Sari la conținut

Baschet | Nemulțumiți de arbitraj, jucătorii au faultat intenționat pentru a fi eliminați

CSM Oradea își păstrează prima poziție din Liga Națională şi după a doua etapă din grupa locurilor 1-6. Orădenii au ajuns la opt victorii consecutive după 98-76 cu SCMU Craiova, dar succesul a fost contestat de adversari. Oltenii au ales un mod inedit de a protesta împotriva arbitrajului. Au faultat pe bandă rulantă pe final și au adunat greșeli personale, pentru a rămâne în patru oameni pe teren.

Legat de al patrulea sfert, mi se pare absolut rușinos ce s-a întâmplat. Mi se pare o lipsă crasă de respect a echipei din Craiova. Îmi pare rău să spun, dar începând cu antrenorul, pentru că el a dictat această mișcare. În orice țară normală din lume, această atitudine ar fi pedepsită”, a spus Cristian Achim, antrenor CSM Digi Oradea.

De cealaltă parte, Oliver Popovic, antrenor SCMU Craiova, a declarat: „În prima jumătate s-a făcut tot posibilul ca Oradea să câştige”.

Bureau, Burlacu, Hargrove, Pantic și Bogdan Popescu sunt jucătorii Craiovei care au adunat câte cinci greșeli personale și au ratat finalul de meci.