Benfica, între blestemul lui Bela Guttmann şi ghinion. Lusitanii au pierdut opt finale europene la rând

Data publicării:
icon-2

Blestem sau ghinion? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun cei de la Benfica după a opta finală europeană pierdută consecutiv. Lusitanii au mai multe motive să invoce neşansa. Arbitrul le-a refuzat un penalty clar în timpul regulamentar, iar la loviturile de departajare, Beto nu a stat pe linia porţii la cele două şuturi apărate portughezilor.

Fanii Benficăi nu îl pot uita însă pe Bela Guttmann. Antrenorul maghiar din anii 60, care l-a descoperit pe Eusebio şi a adus două Cupe ale Campionilor în vitrina vulturilor, a fost dat afară după ce a cerut o mărire de salariu. Guttmann a vrut să se răzbune şi le-a transmis un mesaj care îi pune pe gânduri şi acum pe lusitani.

Nici în o sută de ani Benfica nu va mai câştiga un trofeu european, dacă plec eu”, i-a ameninţat Bela Guttmann pe portughezi.

Au trecut 52 de ani de atunci, iar Benfica nu a mai câştigat niciun trofeu continental. Şi în baseball există un caz similar. Boston Red Sox a așteptat succesul 86 de ani, după blestemul lui Babe Ruth. Până la plecarea lui Ruth, considerat unul dintre cei mai mari jucători de baseball din istorie, Red Sox avea deja în palmares cinci titluri de campioană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri