Brazilianul îndrăgostit de Universitatea Craiova

Data publicării:
brazil

Universitatea Craiova l-a adus pe Joao Vitor Reberge pe pământ românesc tocmai din Brazilia. Tânărul a aflat de cea mai iubită echipă din Oltenia datorită unui joc pe calculator şi, în scurt timp, a învăţat istoria, imnul şi marii jucători ai clubului.

Ilie Balaci, Costică Ştefănescu, Silviu Lung, Emil Săndoi, mai recent Gică Craioveanu, Ovidiu Stângă”, îi enumeră brazilianul.

Brazilianul în vârstă de 21 de ani este student la Jurnalism în ţara natală, iar tema lucrării de licenţă este „Universitatea Craiova”. A strâns bani mai mult de un an şi jumătate ca să poată sta două luni la Craiova şi să se documenteze bine. Familia și profesorii lui au fost reticenţi la început.

Ești nebun? Ce faci? Despre o echipă din România? Unde e România? Ce e România? Dup-aia au văzut că iau munca în serios, este o lucrare de licență serioasă. Îmi îndeplinesc un vis cu acest documentar, această lucrare de licență. E ceva de necrezut”, spune Joao Vitor Reberge.

Momentul culminant pentru brazilian a fost când a făcut cunoştinţă cu antrenorii şi jucătorii de la CSU Craiova.

Mă bucur că ai ales ca lucrarea de diploma să o faci cu Universitatea Craiova!”, i-a spus antrenorul Emil Săndoi.

De două săptămâni, de când a sosit în România, Joao nu a ratat niciun meci sau antrenament al echipei. Se va întoarce în Brazilia în septembrie, iar o lună mai târziu îşi va susţine lucrarea de licenţă. Şi dacă va face rost de bani, spune că i-ar plăcea să mai vină în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri