Bucureşti, capitala maratonului. Care sunt restricţiile de trafic în centrul oraşului sâmbătă şi duminică

Data publicării:
harta-3

În acest weekend, centrul Capitalei se transformă într-o adevărată pistă de maraton pe care vor alerga mii de bucureşteni alături de atleţi de renume. Alergători din 35 de ţări, inclusiv 15 atleţi de elită, participă sâmbătă şi duminică, la cursele din cadrul celei de-a şasea ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Sâmbătă se dă startul Cursei Copiilor, la ora 10:30, iar duminică, la ora 8:50, încep competiţiile pentru adulţi – cursa scaunelor cu rotile, de maraton, semimaraton, maraton ştafetă şi cursa populară. „Jogging în scutece” este noutatea ediţiei, cursă în care părinţii de copii cu vârste între 6 luni şi patru ani sunt invitaţi să alerge sâmbătă împingând cărucioarele, pe o distanţă de 800 de metri.

Pentru ca aceste activităţi să poată avea loc, mai multe străzi şi bulevarde sunt închise. Sâmbătă, între orele 8:00 şi 14:00, traficul este închis pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu Regina Maria, pe ambele sensuri.

Pentru maratonul de duminică, circulaţia auto este restricţionată între orele 6:30 şi 16:00 în zonele Piaţa Constituţiei, Bulevardele Libertăţii, Unirii, Decebal, Basarabia, Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei.

De asemenea, vor fi închise străzile din jurul Palatului Parlamentului şi Parcului Izvor.

Restricţiile se aplică inclusiv pentru autobuzele RATB, care vor fi deviate pe alte trasee.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri