Sari la conținut

Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020. Lista completă a orașelor

 

Arena Națională din București va găzdui patru meciuri de la EURO 2020. Astfel, bucureștenii vor putea urmări trei partide din faza grupelor plus un meci din optimi.

Totodată, dacă echipa naţională va reuşi calificarea la CE, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucureşti.

Orașele care vor găzdui meciuri de la EURO 2020

Londra - finala şi o semifinală a turneului final al CE 2020

Munchen - un sfert de finală şi 3 meciuri din grupe

Baku (Azerbaijan) - un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Saint Petersburg (Rusia) - o partidă din sferturi şi alte 3 din grupe

Roma (Italia) - un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Oraşele care vor găzdui câte un meci din optimi şi alte 3 partide din grupe la CE 2020

Copenhaga (Danemarca)

București (România)

Amsterdam (Olanda)

Dublin (Irlanda)

Bilbao (Spania)

Budapesta (Ungaria)

Bruxelles (Belgia)

Glasgow (Scoția)

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro 2020, scrie Digi Sport. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii. Alte 4 selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna lui 2018. 

„Stadionul național are condiții foarte bune. Atunci când s-a făcut evaluarea Arena Națională era în primele trei locuri”, a spus Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, la Digi24.

El a precizat că dacă Arena Națională ar fi avut o capacitate mai mare de 60.000 de locuri ar fi găzduit partide mai importante de la EURO 2020. Stadionul naționale are o capacitate de 54.851 de locuri.

Arena Națională a mai găzduit un meci important din competițiile europene: finala Europa League, din 2012, între echipele spaniole Atletico Madrid și Atletic Bilbao, scor 3-0.

Pe aceeași temă