Bucuriile sportive ale anului 2012 pentru români

Data publicării:
31122012 20bucurii 20sportive-41332

Gimnastica a ramas si în 2012 sportul care i-a adus României cele mai mari satisfacţii. Fetele antrenate de Mariana Bitang şi Octavian Bellu au strălucit în luna mai la Europenele de la Bruxelles. Au luat aur în finala pe echipe, la sărituri, bârna și sol și argint la sol și bârnă. Experienţa Sandrei Izbaşa şi a Catălinei Ponor şi-a spus cuvântul şi la Jocurile Olimpice. După medalia de bronz, obținută pe echipe, Izbașa a luat aurul la sărituri, iar Ponor argintul la sol.

În afara gimnastelor, sportivii români au cucerit alte șase medalii la Jocurile Olimpice de la Londra. Alin Moldoveanu a împuşcat aurul, Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au luat argintul la Judo, echipa masculină de scrimă s-a clasat pe locul al doilea al podiumului, iar halterofilii Roxana Cocoş şi Răzvan Martin au câştigat medaliile de argint, respectiv bronz.

Nici la fotbal n-am stat rău! CFR Cluj, în UEFA Champions League, şi Steaua, în Europa League, au mers excelent. Campionii României au făcut zece puncte în grupele celei mai puternice competiţii, record absolut pentru o echipă românească, şi şi-au încheiat parcursul cu o victorie istorică pe terenul lui Manchester United.

Steaua a fost prima în grupa din Europa League, cu 11 puncte. Roș-albaștrii au avut ceva emoții: și-au asigurat calificarea abia în ultima etapa, în urma egalului de la Copenhaga.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu-Vâlcea sunt şi ele în grafic pe plan european. În această toamnă, s-au calificat în grupele principale fără să fi pierdut niciun meci. La anul, vor face tot posibilul pentru a câştiga trofeul. După transferurile din vara, pentru galactice orice alt rezultat ar fi considerat un eșec.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri