Sari la conținut

C. T. Popescu: După gala de la București, Lucian Bute este, pentru mine, un fals campion

Lucian Bute a picat testul antidoping, efectuat după meciul de luna trecută cu suedezul Badou Jack, de la finalul lunii trecute. Românul se declară surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

„Nu putem exclude această posibilitate, de aceea există această retestare și să așteptăm rezultatul final. Dar indiferent dacă Lucian Bute a consumat substanțe interzise, pentru mine – de la Gala Bute – Lucian Bute este un fals campion. A fost un meci aranjat, o caricatură de meci cu un anume Jean Paul (Jean Paul Mendy, n.r.), care era un soi de amator în vacanță, adus pe aici ca să fie pus de Bute la podea în uralele asistenței”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„După celebra Gală Bute, după acea făcătură de meci, a urmat meciul cu Carl Froch pentru titlu, când a pierdut centura domnul Bute. Atunci a arătat Lucian Bute în ring ceva absolut inadmisibil pentru un boxer: frică de pumn. Îmi amintesc și acum rânjetul lui Carl Froch când și-a dat seam că are în față lui un fake, că are un fața lui un boxer căruia îi e frică să fie lovit. Încă o dată, indiferent de rezultatul aceste testări – poate se va dovedi că nu a luat substanțe interzise -, pentru mine, Lucian Bute rămâne un fals campion”, a subliniat jurnalistul.