C.T.Popescu: Sunt descumpănit. Simona a arătat extrem de ofilită

Data publicării:
halep digisport

Actualizare 18:00 Perechea Irina-Camelia Begu/Lara Arruabarrena (România/Spania) s-a calificat, miercuri, în turul secund al probei de dublu feminin la Roland Garros. Begu şi Arruabarrena au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-0, după 53 de minute, cuplul francez Manon Arcangioli/Chloe Paquet, relatează Mediafax.

În turul doi, Irina-Camelia Begu şi Lara Arruabarrena vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea Caroline Garcia/Katarina Srebotnik (Franţa/Slovenia), cap de serie numărul 8, şi cuplul Bojana Jovanovski/Chen Liang (Serbia/China).

Şi echipele din care fac parte jucătorii Horia Tecău şi Florin Mergea au obţinut, miercuri, calificarea în manşa secundă a turneului de la Roland Garros. Echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 5, a învins, cu scorul de 6-4, 7-6 (5), cuplul Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada), în timp ce perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 9, a trecut, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de sârbii Filip Krajinovici şi Viktor Troicki.

În faza următoare, Tecău şi Rojer vor da piept cu americanii Steve Johnson şi Sam Querrey, iar Mergea şi Bopanna cu alţi americani, Austin Krajicek şi Donald Young.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 18.000 de euro şi cu câte 180 de puncte ATP.

În cazul în care Tecău şi Rojer vor depăşi turul următor, se vor întâlni în optimile de finală, ca adversari.


Actualizare 16.45. Simona Halep a pierdut în două seturi, scor 7-5, 6-1, meciul cu Mirjana Lucic-Baroni, din turul doi al turneului de la Roland Garros.

Cristian Tudor Popescu: „Avem două vești proaste, pentru că a pierdut și Alexandra Dulgheru, tot în două seturi strânse. Numai că este o mare diferență între cele două meciuri. În vreme ce Alexandra a avut în față o Alize Cornet extrem de determinată, într-un joc de mare angajament fizic, a făcut tot ce a putut din punct de vedere tehnic și fizic ca să ăi reziste. Franțuzoaica a fost mai bună și a câștigat.

Dincoace însă sunt descumpănit. Nu știu ce să spun. Nu înțeleg ce s-a întâmplat cu Simona, a arătat extrem de ofilită, lipsită de prospețime, cu ceea ce în tenis se numește picioare grele. S-a dus greu la minge, celebra ei motricitate, viteza de deplasare extraordinară a fost inexistentă în acest meci. Apoi nu a gândit vreun moment acest meci, l-a jucat ca în transă, ca în somn.

Ca și la U.S. Open, unde a învins-o prima dată pe Simona, croata nu făcea altceva - lovea foarte tare, decisiv, de câte ori avea ocazia să facă pasul în față. Și Simona s-a încăpățânat să îi trimită mingi, să încerce să țină mingea în teren fără să își asume lovitura decisivă.

Era singura cale să rupi seria asta de winnere(n.r. lovituri câștigătoare) a croatei și nu a făcut asta. A încercat de câteva ori și apoi a recăzut în acel joc mecanic, lipsit de cuplare la ce se întâmplă în teren și rezultatul a fost trist.

Au fost momente în care Simona a fost ridiculizată de Lucic-Baroni la toate capitolele, un spectacol greu de privit”. 

Alexandra Dulgheru, locul 51 WTA, a ratat, miercuri, calificarea în turul trei la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Dulgheru a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-2, 7-5, de Alize Cornet (Franţa), cap de serie numărul 29 şi poziţia 29 în ierarhia mondială. Românca a condus cu 5-2, în setul secund, dar nu a mai câştigat niciun ghem până la finalul meciului. Pentru performanţa reuşită la Roland Garros, Alexandra Dulgheru va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 50.000 de euro.

Cea mai bună performanţă pentru Dulgheru la French Open a fost în 2010, când ea a ajuns în turul al treilea.


Partidele de miercuri de la Roland Garros vor începe la ora 12.00, iar înaintea întâlnirii lui Halep vor mai avea loc meciurile Samantha Stosur (Australia, nr.26) - Amandine Hesse (Franţa) şi Marcel Granollers (Spania) - Roger Federer (Elveţia, nr.2), astfel că meciul Simonei Halep nu va începe mai devreme de 15.30. 

Simona Halep are o misiune dificilă, adversara sa, Mirjana Lucic-Baroni, fiind cea care a eliminat-o la ultimul Grand Slam din 2014, US Open, scrie digisport.ro.  

„N-am amintiri bune, n-am jucat tenisul meu obișnuit, am fost blocată. Acum însă mă simt mult mai bine, am șansa mea, e un alt meci, altă zi, voi vorbi cu echipa mea și voi vedea cum trebuie să joc. Poate voi viziona din nou meciul”, a declarat Simona Halep, înaintea disputei de astăzi de la Paris.

Meciul Alexandra Dulgheru - Alize Cornet (Franţa), favorită 29, va avea loc pe terenul 1 şi va fi cel de-al doilea al zilei, după întâlnirea Martin Klizan (Slovacia) - Gilles Simon (Franţa, nr.12).

Perechea Raluca-Ioana Olaru/Nadia Kişenok (România/Ucraina) va evolua în primul meci de pe terenul 4, de la ora 12.00, împotriva cuplului Zarina Dias/Yi-Fan Xu (Kazahstan/China), transmite Mediafax.

Tenismanul Horia Tecău va juca două meciuri pe terenul 8, unul de dublu masculin şi unul de dublu mixt.

În cea de-a doua întâlnire a zilei, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 5, va întâlni cuplul Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada), iar în cel de-al patrulea meci perechea Horia Tecău/Katarina Srebotnik (România/Slovenia) va juca împotriva cuplului francez Stephanie Foretz/Edouard Roger-Vasselin.

În proba de dublu masculin, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 9, va întâlni cuplul sârb Filip Krajinovici/Viktor Troicki în primul meci de pe terenul 11, de la ora 12.00.

Perechea Irina-Camelia Begu/Lara Arruabarrena (România/Spania) va juca în cel de-al treilea meci pe terenul 14 împotriva cuplului francez Manon Arcangioli/Chloe Paquet, în timp ce perechea Monica Niculescu/Arantxa Parra Santonja (România/Spania) va întâlni cuplul Timea Bacsinszky/Chia-Jung Chuang (Elveţia/Taiwan) în meciul doi de pe terenul 16.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri