Campioană olimpică suspendată pentru dopaj

Data publicării:
tatiana lisenko campioana olimpica ciocan dopata

FOTO: IAAF

Forul mondial nu a precizat ce substanţă interzisă a folosit sportiva şi nici data la care a fost luată proba depistată pozitivă.

În vârstă de 32 de ani, Tatiana Lisenko mai deţine şi două titluri mondiale, din 2011 şi 2013. La Campionatele Mondiale din 2005, de la Helsinki, a obţinut medalia de argint după ce compatrioata sa, Olga Kuzneţova, a fost depistată pozitiv la controlul antidoping. Nu este prima dată când Tatiana Lisenko are probleme. După un control făcut în mai 2007, a fost suspendată timp de doi ani.

În acelaşi timp, patru componenţi ai lotului olimpic rus de judo - printre care vicecampionul mondial la categoria 66 de kilograme - au recunoscut că au folosit meldonium, un puternic vasodilatator inclus la 1 ianuarie 2016 pe lista substanţelor interzise. Ei fac parte dintr-un grup mai mare de sportivi depistaţi pozitiv anul acesta. Ministrul rus al sportului a confirmat că este vorba despre 27 de teste neconforme. Presa rusă scrie că Maria Şarapova s-ar afla printre cei ale căror rezultate sunt pozitive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri