Campioana Spaniei se decide în ultima etapă. Echipa antrenată de Cosmin Contra, aproape salvată de la retrogradare

Data publicării:
cosmin contra

Atletico Madrid şi Barcelona vor avea meci decisiv pe Camp Nou pentru câştigarea campionatului. Atletico n-a reuşit decât o remiză pe propriul teren în faţa Malagăi.

Ocaziile mari ale lui David Villa şi Raul Garcia s-au răzbunat în repriza secundă. Malaga a deschis scorul prin Samuel Garcia. Atletico a egalat destul de repede, prin Alderweireld, în urma unei lovituri de colţ. Malaga a rămas în 10, iar Adrian a avut în prelungiri şansa de înscrie golul care să-i aducă titlul lui Atletico. Portarul Malagăi a apărat, iar meciul s-a încheiat la egalitate, 1 - 1.

Tot un egal a făcut şi Barcelona în deplasarea cu Elche. Echipa de pe locul 14 s-a apărat perfect în faţa catalanilor. Iniesta, Messi sau Adriano n-au găsit golul, iar partida s-a încheiat la egalitate, scor 0 - 0. Diferenţa dintre Barcelona şi Atletico a rămas de 3 puncte, înaintea partidei directe din ultima etapă. Cu o victorie, catalanii îşi vor asigura titlul.

Real Madrid nu mai are nicio şansă la prima poziţie. Ancelotti s-a ţinut de cuvânt şi şi-a menajat cei mai buni jucători în deplasarea cu Celta Vigo. Brazilianul Charles a reuşit o dublă pentru gazde, iar Realul a pierdut partida cu 0 - 2.

În partea cealalaltă a clasamentului, Cosmin Contra este tot mai aproape de-a o salva pe Getafe de la retrogradare.

Echipa antrenată de român a câştigat cu 1 - 0 meciul cu finalista Europa League, FC Sevilla. Marica a fost titular la Getafe şi a jucat până aproape de final. Atacantul a contribuit la golul victoriei. Sergio Escudero a prins un şut imparabil şi i-a adus toate punctele lui Getafe.

„S-a văzut emoţia acestei partide care ne-a afectat jocul, aşa e în viaţă, dar cred ca în a doua parte, după pauză, am ieşit cu altă atitudine. Am celebrat puţin. Aş fi intrat pe teren ca Mourinho, dar nu, nu îmi stă în caracter. Sunt bine îmbrăcat şi nu îmi venea să stric aceste haine”, a spus Cosmin Contra.

Echipa lui Contra şi Marica s-a distanţat la trei puncte de zona retrogradării, dar mai are un hop de trecut. În ultima etapă, trebuie să scoată cel puţin un punct pe terenul lui Rayo Vallecano. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri