Campionul României la patinaj viteză este susţinut de olandezi pentru a participa la JO de la Soci

Data publicării:
971519 389053401194408 1626295214 n 1

Marius Paraschivoiu este un patinator de viteză talentat, deţinător al recordurilor naţionale la cursele de 500 şi 1000 de metri sprint. Obiectivul său actual este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014.

Provocare financiară şi sportivă

Obiectivele lui Marius sunt îngreunate de lipsa fondurilor necesare pentru antrenamente, echipament şi deplasările la competiţiile care se desfăşoară peste tot în lume. Aflând despre problemele financiare întâmpinate de Marius, doi oameni de afaceri olandezi, Herman Wierenga şi Isfahan Doekhie, au decis să ajute prin iniţierea unei campanii de strângere fonduri. Primul rezultat al acestei iniţiative s-a concretizat prin faptul că sportivul s-a alăturat Academiei Olandeze de Patinaj Viteză, KIA, din Inzell (Germania), fondată de antreprenorul olandez Marnix Wieberdink, unde Marius are posibilitatea să exerseze patinajul pe gheaţă chiar şi pe durata verii pentru a se pregăti pentru viitorul sezon olimpic.

Marius speră să-şi poată continua şederea în Inzell şi să participe la competiţiile Cupei Mondiale, necesare pentru a se califica oficial pentru Soci.

Olandezul Marnix Wieberdink, Director al Academiei de Patinaj Viteză KIA, a urmărit evoluţia lui Marius ca patinator viteză din ultimii câţiva ani şi l-a invitat pentru o „perioadă de probă” să se alăture echipei sale.

„Marius este un patinator talentat şi sperăm că îşi va rezolva problemele financiare întrucât cred că poate ajunge departe. Ar fi regretabil să vedem un asemenea sportiv cu un viitor promiţător, care poate să atingă limitele internaţionale şi care este un deţinător de recorduri naţionale, ratând şansa de a participa la Jocurile Olimpice din cauza banilor”, a spus acesta.

Mai multe informaţii despre această iniţiativă poti fi găsite pe site-ul www.getmarius2sochi.ro sau pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri