Canotca lui Ivan Patzaichin, din nou vedetă la Festivalul Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea

Data publicării:
canotca

Şapte bărci hibrid de lemn au fost lansate la apă de Ivan Patzaichin sâmbătă, la Tulcea, în cadrul Festivalului Bărcilor cu Vâsle. Sub denumirea de canotcă, această barcă este o concepţie proprie a marelui campion olimpic şi a devenit vedeta competiţiei. Ea combină elementele tradiţionale ale lotcii cu agilitatea şi usurinţa în mânuire a canoei. Festivalul a fost completat şi de parada de pe faleza oferită de caii Clubului Hipic din Tulcea.

De trei ani, împătimiţii sportului cu vâsle nu ratează competiţia de canotci, devenit un brand pentru oraşul de pe malul Dunării. Este o întrecere de suflet, pentru că fiecare vrea să arate cât de bine ştie să vâslească.

Ambarcaţiunea zveltă din lemn a fost gândită de Ivan Patzaichin şi făurită de meşterul Paul Vasiliu în propriul atelier din Tulcea, din 2010. Cei doi au fost la cârma canotcilor „Sfântu Gheorghe” şi „Chilia” şi au dat startul festivalului.

Canotca, faţă de altă barcă, e mai flexibilă pe apă şi mai uşor de condus, spun cârmacii care au îndrăgit-o.

Defilare pe faleză cu cai de rasă

În paralel cu desfăşurarea de forţe pe apă, caii de rasă ai Clubului Hipic din Tulcea au defilat pe faleză într-o paradă admirată de sute de spectatori.

Pentru o paradă de excepţie, tehnica şi dresajul sunt esenţiale, mai ales că animalul trebuie să aibă încredere în stăpânul său. „E un animal care înţelege foarte mult, foarte repede pricepe, numai trebuie să-i explici ce vrei să faci cu el. Nu prin bătaie, nu prin agresivitate. Dacă te pui contra cu el, se pune şi el cu tine şi nu faci nimic”, explică jocheul Flron Moraru.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri