Ce îi aseamănă pe Gigi Becali și Roman Abramovici

Data publicării:
07032013 20abramovici-53517

Istoria recentă a Stelei şi a lui Chelsea se leagă de două nume importante: Gigi Becali şi Roman Abramovich. În afara faptului că investesc în fotbal, cei doi mai au şi alte lucruri în comun.

Atât Gigi Becali, cât şi Abramovici au început să facă bani din comerţ. După revoluţia din 1989, finanţatorul Stelei vindea produse aduse de peste hotare, în timp ce magnatul rus, cam în aceeaşi perioadă, îşi deschisese o afacere cu jucării din plastic.

Ambii au făcut o pasiune pentru acelaşi tip de maşină. Însă, spre deosebire de Becali, Abramovici mai deţine trei iahturi de lux, dar şi un avion personal. Rusul a cheltuit foarte mulţi bani şi în fotbal. Pe lângă sutele de milioane de euro investite la Chelsea, Abramovici a sponsorizat-o cu peste 50 de milioane de euro pe ŢSKA Moscova.

Jucătorii lui Chelsea valorează în jur de 400 de milioane de euro, cei ai Stelei, aproximativ 20. Aparent, un duel inegal. Spre exemplu, doarJuan Mataeste de două ori mai scump decât lotul roş-albaştrilor. Pe el s-au plătit42 de milioane de euro.

Atrași de politică

Şi politica este un subiect atrăgător pentru Becali şi pentru omologul său de la Chelsea. Abramovici a fost guvernator al regiunii Ciukotka din 2000 până în 2008, în timp ce finanţatorul Stelei a condus pentru un timp Partidul Noua Generaţie.

Politica nu i-a scăpat de tribunal. Dacă Gigi Becali a fost condamant la 3 ani de închisoare, Roman Abramovici a câştigat majoritatea proceselor. Cel mai important, chiar anul trecut, când fostul său partener de afaceri i-a cerut o despăgubire în valoare 6,5 miliarde de dolari.

Între cei doi conducători există şi o diferenţă mare. În comparaţie cu Becali, Abramovici este mult mai discret şi oferă foarte rar interviuri. Mai mult decât atât, rusul a explicat de ce are o atitudine retrasă faţă de mass media: "Devin nervos şi spun lucruri ilogice atunci când stau de vorbă cu un jurnalist. Din acest motiv, prefer să nu dau interviuri".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri