Cea mai mare sală polivalentă din România, inaugurată la Cluj. Deocamdată nu poate găzdui meciuri oficiale

Data publicării:
sala polivalenta cluj digispoort

Cea mai mare Sala Polivalentă din România a fost inaugurată după 19 luni. Peste 1.100 de persoane au muncit la construcţia acestui proiect, pentru care s-au alocat 70 de milioane de lei din bugetul local. Sala este omologată pentru handbal, volei şi baschet.

La inaugurarea sălii din Cluj Napoca s-au disputat meciuri-şcoală de baschet şi handbal. Chiar dacă mai sunt mici probleme cu suprafaţa de joc, sportivii clujeni abia aşteaptă să dispute jocuri oficiale în noua arenă. Sala are peste 7.000 de locuri, însă la evenimetele majore pot asista chiar şi 10.000 de spectatori, prin intermediul unor gradene retractabile.

Cu siguranță că nu vom avea deocamdată acest public, dar sperăm prin evoluţii - de ce nu? - să umplem sala asta”, spune Ion Ani-Senocico, antrenor U Cluj.

Foto: digisport.ro

Sala arată foarte bine, eu ca clujean sunt mândru că avem o sală aşa frumoasă”, spune Mihai Silvăşan, jucător la U BT Cluj.

Fanii nu vor scăpa niciun detaliu la partidele care se vor disputa în noua arenă.

Sistemul Video Box, unic în România, le va permite spectatorilor din sala polivalentă să urmărească reluări din timpul meciurilor, statistici, dar şi imagini din tribune. Sistemul a costat aproximativ 190.000 de euro.

Spectatorii mai au de aşteptat până să urmărească meciuri oficiale în sala din Cluj Napoca. Suprafaţa de joc nu îndeplineşte încă toate standardele internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri