Ciclistul Fabio Jakobsen este în stare gravă, după ce a fost împins în barierele de protecție la 80 km/oră VIDEO

Data publicării:
ciclist

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen, care a suferit o căzătură gravă în timpul sprintului final al primei etape a Turului Poloniei, la Katowice, a fost supus unei operaţii de cinci ore la cap în cursul nopţii, au anunţat, joi, medicii de la spitalul unde a fost transportat.

"RMN-ul pe care l-am efectuat a arătat că nu i-a fost afectat creierul. Astăzi, vom încerca să-l scoatem din comă. Principalele leziuni sunt situate la nivelul feţei şi din, fericire, ochii nu au fost afectaţi. Starea sa este gravă, dar stabilă", a declarat Pawel Gruenpeter, directorul adjunct al spitalului din Sosnowiec, potrivit Agerpres.

Jakobsen a suferit o căzătură gravă după ce a fost împins de compatriotul său Dylan Groenewegen, fiind proiectat peste barierele de protecţie de pe marginea şoselei.

Cu câţiva metri înaintea liniei de sosire, Jakobsen, component al echipei Deceuninck-Quick Step, a încercat să-l depăşească pe Groenewegen (Jumbo-Visma), care i-a blocat însă trecerea, împingându-l cu cotul în exterior, într-un moment în care ambii ciclişti rulau cu o viteză de circa 80 km/h.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Jakobsen (23 ani) a zburat practic peste barierele de protecţie, care s-au prăbuşit pe asfalt, provocând căderea altor rutieri, printre care şi Groenewegen, care a trecut însă primul linia de sosire, fiind ulterior descalificat.

Transportat imediat la spital, în stare critică, Fabio Jakobsen a fost plasat în comă, după ce a suferit multiple leziuni la cap şi la piept.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri