Cine este clujeanul care vrea să repete performanţa lui Tiberiu Uşeriu

Data publicării:
vlad pop crisan

Un clujean şi-a propus să repete performanţa lui Tiberiu Uşeriu şi să câştige ultramaratonul arctic. Se antrenează din greu pentru competiţia care va avea loc în luna martie, iar dorinţa lui de victorie este cu atât mai mare cu cât aleargă pentru copiii bolnavi de cancer. Vlad Pop Crișan este voluntar MagiCamp şi vrea să ajute o sută de copii să se reîntoarcă la şcoală.

În martie, Vlad Pop Crișan va participa la Ultramaratonul Artic Race 6633, cea mai dificilă cursă de pe planetă, care se desfășoară în apropierea Cercului Polar. Cortul, sacul de dormit și alte obiecte necesare vor sta în sania sa, pe care o va trage după el la temperaturi de minus 30 de grade.

Vlad Pop Crișan, concurent ultramaraton: La început a fost mai greu, a fost ca și cum ace mici te împungeau, dar cumva mental, și corpul se adaptează treptat. Cu cât îl expui, e mult mai rezistent.

Vlad s-a înscris în competiție pentru a ajuta copiii cu afecțiuni oncologice să primească o bursă de 500 de lei.

Vlad Pop Crișan, concurent ultramaraton: Prin cursa mea de la 6633 Artic vrem să cream o sută de burse educaționale pentru o sută de copiii. Practic, să îi ajutăm timp de un an cu 6.000 de lei și astfel încât ei să se întoarcă la școală.

În fiecare zi, Vlad face antrenamente pentru ultramaraton. Trecătorii îl privesc uimiți.

Vlad Voiculescu, fondator MagiCamp: O boală cronică, fie că e cancer sau altceva care pune viața în pericol, al cărui tratament durează mult timp, sărăcește familile. Și sărăcesc pentru că o sursă de venit de obicei nu mai există, pentru că unul dintre părinți trebuie să aibă grijă de copil în permanență și pe de altă parte costurile cresc, după studiile noastre, undeva la 80%.

Familia MagiCamp, unde a intrat ca voluntar în anul 2015, susține gestul clujeanului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri