Cine va fi portdrapelul României la Rio? COSR ar putea să aleagă între Cristina Neagu și Simona Halep

Data publicării:
olimpiada 1

Foto: Gulliver/GettyImages

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2015, visează să fie portdrapelul României la Rio. Şefii COSR sunt însă nehotărâţi. La Jocurile Olimpice de la Londra, Horia Tecău a condus delegaţia României la ceremonia de deschidere.

„Cine nu şi-ar dori...Ar fi o onoare extraordinară pentru mine să fiu portdrapelul României la Jocurile Olimpice, însă nu sunt eu cea care decide acest lucru”, a spus Neagu pentru Digi Sport, completată de şeful COSR: „Mă gandesc în fiecare zi cine va duce acest drapel, dar de fiecare dată sunt întrebat între Simona şi iată, felicitări, frumoasei noatre sportive, care a fost aleasă pentru 2015 spotrtiva anului în handbalul feminin”.

De notat faptul că Alin Petrache are şi alte variante, Alin Moldoveanu, Cătălina Ponor şi Andreea Chiţu fiind şi ei pe lista preşedintelui COSR. Totuşi, se anticipează că „bătălia” finală se va da între cele două mari campioane amintite anterior.

România are deja 101 sportivi calificaţi la Rio, iar numărul acestora ar putea creşte. La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, delegaţia tricoloră a deplasat la Londra 105 sportivi şi a cucerit 9 medalii.

Preşedintele COSR speră la un număr de 6-8 medalii, deşi pentru aur specialiştii ne dau şanse destul de mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri