Clasamentul WTA. Surpriza care o așteaptă pe Irina Begu

Data publicării:
irina camelia begu GettyImages-490229758-3

 ©FOTO: Gulliver/GettyImages

În semifinalele turneului de la Roma, numărul 35 mondial a avut puţine şanse în faţa liderului clasamentului WTA, într-un meci amânat şi întrerupt de două ori din cauza ploii. Serena a făcut repede 3-1, dar Begu a reuşit să egaleze situaţia în game-ul al optulea. Americanca nu s-a speriat şi a închis setul cu un break. Irina a pierdut cu 4-6 primul act şi şi-a pierdut şi încrederea.

Setul secund a fost fără istoric - după un break al româncei, cea mai bună jucătoare din lume a câştigat șase game-uri la rând şi s-a calificat în finala de pe Foro Italico.

Irina Begu (25 de ani) se bucură că a avut momente în care a putut ține pasul cu Serena Williams, mai ales la câteva raliuri lungi.

„Șansa de a putea să joc împotriva ei m-a făcut să văd lucrurile altfel”, a spus sportiva din România, care a fost la rândul ei, lăudată de Serena Williams. Jucătoarea din SUA o consideră o adevărată luptătoare pe adversara sa de sâmbătă.

Irina Begu şi-a asigurat pătrunderea în top 30 WTA (de luni urca pe locul 28 mondial) şi va beneficia, ca atare, de statutul de cap de serie la Roland Garros. A ajuns cel puţin până în sferturile de finală la ultimele trei turnee importante la care a participat: Charleston, Madrid șiRoma.

„A fost o săptămână incredibilă, cu performanțe. Am prins mai multă încredere și mă bucur că am avut ocazia să joc cu Serena în semifinale. Șansa de a putea să joc împotriva ei m-a făcut să văd lucrurile altfel și sper să mă ajute pe viitor. Ea a returnat foarte bine... Poate nici eu n-am servit atât de bine pe cât mi-aș fi dorit, însă returul ei a fost întotdeauna foarte agresiv, mă punea sub presiune și automat intram în defensivă", a declarat Irina Begu, citată de digisport.ro.

„Uneori, chiar dacă tu îți dorești foarte mult, încerci să faci aproape imposibilul, ea are niște lovituri incredibile și chiar mă bucur că am avut ocazia să joc cu ea. E normal, Serena e numărul 1, mă așteptam la un meci foarte greu, mă așteptam să servească foarte bine, să returneze foarte bine, eram pregătită, însă am încercat să fac tot ce am putut eu, atât am reușit astăzi. Repet, mă bucur că am jucat cu ea și mi-am dat seama la ce nivel sunt și că pot să fac față. Au fost raliuri lungi unde am ținut pasul cu ea", a mai spus jucătoarea din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...